Vraagbaak: Hoeveel vermogensbelasting betaalt men in nederland?
In Nederland werd tot en met 2000 een vermogensbelasting geheven van 0,7% van het vermogen op 1 januari van elk jaar na aftrek van de schulden en het vrijgestelde deel.
Per 1 januari 2001 is de Wet op de Vermogensbelasting 1964 ingetrokken en vervangen door de vermogensrendementsheffing in box 3 van de Wet inkomstenbelasting 2001. Daarbij wordt door de belastingdienst over het vermogen in box 3 een rendement van 4% verondersteld en dit wordt belast dit tegen 30%. Uiteindelijk wordt dus 1,2% (30% van 4%) geheven over het vermogen.
Dit is meer dan de oude vermogensbelasting, maar daar staat tegenover dat de inkomsten uit vermogen niet verder belast worden. Voor spaarders met hoge inkomsten, die voorheen 60% inkomstenbelasting betaalden over de ontvangen rente en andere rendementen, is het tarief bij een effectief rendement van 4% dus gedaald van 3,1% naar 1,2%.
[bron: Wikipedia]
Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:
Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.
Vragen die lijken op "Hoeveel vermogensbelasting betaalt men in nederland?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel vermogensbelasting betaalt men in nederland?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:
Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen.
Lees verder »
Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen.
Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken.
Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.
Recent beantwoorde vragen
Meest populaire vragen
Alle vragen